لینک دانلود خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : .doc ( قابل ویرایش اماده پرینت )
تعداد : 30 صفحه
قسمتی متن :
مقدمه
مباحث میکروب شناسی غذایی دو بخش عمده میگیرد شامل بررسی نقش میکرو ارگانیسمها فساد مواد غذایی نقش میکرو ارگانیسمها فرایندهای تهیه تولید مواد غذایی است. امروزه بیشترین پژوهشهای میکروب شناختی غذایی جدید پیرامون نقش مثبت میکروبها تهیه تولید مواد غذایی انجام میشود.
فساد مواد غذایی یکی جدیدترین مسائل مشکلات اقتصادی بهداشتی صنایع غذایی عرضه مواد غذایی بازار است. سمیت پدیدهای عام همه زیانبخش خطرناک میباشد. رابطه فساد مواد غذایی نقش دانش میکروب شناسی طرق مختلف حائز اهمیت است.
اهداف کلی
شناسایی انواع میکرو ارگانیسمهای عامل فساد مواد غذایی تعیین دقیق شرایط رشد تکثیر انها.
ارزیابی تعیین نحوه اثر مواد غذایی فاسد شده میکروبهای عامل فساد بدن انسان.
شناسایی تعیین مواد غذایی فاسد قابل انهدام طریق بررسی تشخیص میکروبها سموم میکروبی مواد غذایی.
بررسی مطالعه امکان الوده شدن مواد غذایی حین تولید کارخانههای تولید کننده مواد غذایی ادامه روشهای مناسب منظور کاهش میزان الودگی تولید مواد غذایی روش بهداشتی.
فسادپذیری مواد غذایی
مواد غذایی زود فاسد شدنی شامل انواع گوشتها ، ماهیها ، تخم مرغ ، شیر اغلب میوهها سبزیها هستند.
مواد غذایی دیر فاسد شدنی شامل سیب زمینی ، مغز برخی دانهها میوهها هستند.
مواد غذایی فاسد شدنی ثبات شامل ارد ، برنج ، حبوبات خشک هستند.
عوامل موثر فساد مواد غذایی
عوامل درونی
از جمله عوامل درونی میتوان میزان رطوبت موجود ماده غذایی ، ساختار فیزیکی مواد غذایی ، اسیدیته PH ترکیب خواص شیمیایی مواد غذایی نام برد.
عوامل محیطی (بیرونی)
عوامل محیطی شامل رطوبت ، دما ، نور ، PH غیره است. باید نظر داشت شرایط انبار کردن نگهداری مواد غذایی حفظ انها اسیب فساد موثر است.
مسمومیتهای غذایی توکسینهای میکروبی
تغییر کیفیت مواد غذایی اثر فعالیت میکروبها همواره منجر غیر قابل مصرف شدن مواد انسان نمیشود. ولی میکرو ارگانیسمهای متعددی وجود دارند علت تولید توکسین سموم قوی میکروبی ماده غذایی مسوم میکنند. گر چه همه مواد غذایی فاسد شده حاوی اینگونه ترکیبات سمی نیستند، ولی انجا احتمالا یکی سموم ماده غذایی وجود دارد، لذا هر ماده غذایی فاسد غیر قابل مصرف شناخته میشود. متاسفانه بسیاری غذاهای حاوی سموم میکروبی ، ظاهرا علایم فساد نشان نمیدهند.
بنابراین مسمومیتهای غذایی میتوانند حتی اثر مصرف غذاهای ظاهر سالم ایجاد شوند. بوتولیسم مهمترین خطرناک نوع مسمومیت غذایی باکتری عامل کلستریدیوم بوتولینوم نام دارد. مسمومیت غذایی ناشی سم باکتری علت الوده شدن مواد غذایی خام هاگهای است. سم میتوان اثر گرما بین برد. سایر باکتریهای موثر مسمومیتهای غذایی شامل کلستریدیوم پرفرینجتر استافیلوکوس اورئوس است.
فراوردههای لبنی
ماست پنیر باکتریهای اسید لاکتیک استرپتوکوکها بدست میاید. کفیر نوعی نوشابه حاصل شیر متداول ترکیه اروپای شرقی است، اثر تخمیر مشترک باکتریهای مولد اسیدلاکتیک مخمر بدست میاید.
فراوردههای غیر لبنی
سبزیها بویژه خیار ، کلم ، زیتون میتوان طریق فعالیتهای تخمیری باکتریهای اسید لاکتیک مخمر بدست اورد.